Yalova Üniversitesi    itbf@yalova.edu.tr 0(226) 815 66 33

Dekan Güngör Üsküdar Kitap Fuarında Kitaplarını İmzaladı

Yalova Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Güngör, 16-25 Şubat 2024 tarihlerinde Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen 9. Üsküdar Kitap Fuarında kitaplarını imzaladı.

İslam medeniyetinin sadık muhafızı Malik bin Nebi

İslam dünyasının özellikle son iki asırda yüz yüze kalmış olduğu sorunların temelinde “sömürülebilirlik” olgusunun bulunduğu tespitini yapan ve insanların kendilerini sömürgeleşmeye mahkûm eden aşağılayıcı iç faktörden kurtulduğu zaman sömürgeci dış faktörden de kurtulmuş olacağına dikkat çeken Malik bin Nebi’nin hayatını ve görüşlerini anlattığı kitapçıkta Güngör, kitap imzalatan okurlarıyla sohbet etti. Toplumsal dönüşüm için önce kişilerin düşüncelerinde değişime ihtiyaç duyulduğuna vurgu yapan düşünürün, Batı'nın ayak izlerini takip etmenin ve çözüm için onların geliştirdiği modeli taklit etmenin yanıltıcı olduğuna yönelik tespitlerinin, Covid-19 salgınında ve 7 Ekim 2023’ten beri Siyonist rejimin Gazze’de sürdürdüğü soykırımda bir kez daha teyit edildiğine dikkat çekti.

Müttaki mütefekkir Cevdet Said

İstanbul’da 30 Ocak 2022 tarihinde vefat eden Kafkas asıllı Suriyeli düşünür Cevdet Said’in kısa hayat hikayesini ve temel görüşlerini anlatan kitapçığını 9. Üsküdar Kitap Fuarında imzalayan Güngör, merhum düşünürün sorunların silahla çözülebileceğini zannedenlerin derin bir yanılgı içinde olduğuna dikkat çeken yaklaşımının, son yarım yüzyılda bölgemizde şahit olduğumuz müteaddit savaşlardan sonra daha iyi anlaşıldığını söyledi.

Kitap imzalatan okuyucularla sohbet eden Güngör, yazılarında ve konuşmalarında 'suçu başkalarına atma'nın Kur'an’a uygun bir yöntem olmadığına vurgu yapan Cevdet Said’in, şiddete başvurmaktan kaçınmaya, bireyi ve toplumu bilim, barış ve ikna yöntemiyle ıslah etmeye, kainat ve Kur'an ayetlerini derinlemesine düşünmeye, tarihte vuku bulan olaylardan ders almaya, günümüzde cereyan eden olayları doğru okumaya ve Allah'ın tabiata ve topluma koymuş olduğu yasaları keşfedip bu yasalara riayet etmeye çağıran fikirlerini anlattı.

Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Uğur Bekir Dilek ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi İslam Tarihi ve İslami Türk Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nevzat Sağlam başta olmak üzere siyasetçi, akademisyen, mimar, iş adamı ve öğrencilerle sohbet eden Güngör, kitaplarını imzaladığı birçok ziyaretçiyle hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde 16-25 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen 9. Üsküdar Kitap Fuarı etkinlik programına aşağıdaki linkten erişilebilmektedir:

https://uskudarkitapfuari.com/yazar-etkinlik/