Yalova Üniversitesi    itbf@yalova.edu.tr 0(226) 815 66 33

Doç. Dr. Ali Özcan Arkeolojik Kazı ve Yüzey Araştırmalarına Katıldı

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Özcan yaz dönemi içerisinde bir dizi arkeolojik kazı ve yüzey araştırmalarına katılım sağladı. Doç. Dr. Ali Özcan ve Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Duman, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Seçkin ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Temsilcisi Ahmet Gürel, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izni ve desteği ile Yalova ili ve ilçelerinde arkeolojik yüzey araştırması gerçekleşti. Yalova şehrinin tarihine katkı sağlanması hedeflenen çalışmada ayrıca Ögr. Gör. Dr. Cihan Yalvar ve misafir katılımcı olarak Arş. Gör. Arda Kaan Karaağaç da yer aldı.
İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gonca Dardeniz Arıkan başkanlığında yürütülen Konya Karahöyük kazısının 2024 sezonuna Doç. Dr. Ali Özcan katılım sağladı. Konya il merkezinin yaklaşık 8 kilometre güneybatısında yer alan ve Orta Anadolu'nun en büyük höyüklerinden biri olan Konya Karahöyük'te kazı yapan ekip içerisinde ayrıca İstanbul Üniversitesi Antropoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sercan Acar ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Temsilcisi Sami Karaman da yer aldı.
Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde gerçekleştirilen ve başkanlığını Selçuk Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özdemir Koçak'ın üstlendiği Üçhöyük kazısında da katılımcı olan Doç. Dr. Ali Özcan, Batı Ege ile Anadolu Tunç Çağı dönemini aydınlatması planlanan kazıda, T.C. Kültür Bakanlığı Temsilcisi olarak Afyonkarahisar Müzesi'nden Alper Cansız katılırken ayrıca Dr. Öğr. Üyesi İsmail Baytak ve Selçuk Üniversitesi öğrencileri ile Japonya'dan bir grup akademisyen bulunduğu çalışmada yer aldı.
Son olarak Kızılırmak ve Fırat havza sınırında oldukça geniş bir etkileşimi olan ve hem Geç Tunç Çağı'nda hem de Demir Çağı'nda yerleşilmiş bir merkez olan, ayrıca daha önce yapılan çalışmalarda Geç Hitit Dönemi Aslanı bulunan Havuzköy ve çevresinde yürütülen ve başkanlığını Bursa Uludağ Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Belgin Aksoy'un üstlendiği "2024 Yılı Sivas (Kangal) Havuzköy ve Çevresi Arkeolojik Yüzey Araştırması"na Doç. Dr. Ali Özcan katılım sağladı. Yüzey araştırmasına ayrıca T.C. Kültür Bakanlığı temsilcisi olarak Sivas Arkeoloji Müzesi'nden Hamis Eren, Tübingen Üniversitesi'nden Prof. Dr. Dirk P. Mielke ve Christine Kersting ile Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencileri de katıldı.