Yalova Üniversitesi    itbf@yalova.edu.tr 0(226) 815 66 33

Medya Sektörünün Deneyimli İsimleri Öğrencilerle Buluştu

Yalova Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü tarafından düzenlenen ‘Meslek Buluşmaları’ sinema, halkla ilişkiler ve habercilik sektörlerinde uzun yıllar görev yapmış uzman isimlerin katılımıyla gerçekleşti.

Safran Yerleşkesi’nde bulunan Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen Meslek Buluşmaları Görüntü Yönetmeni İlker Özkap, TBMM Televizyonu Haber Montajcısı Elif Tuğçe Aba ve Lobee Media Müşteri İlişkiler Direktörü Yunus Aydoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. Etkinlikte Yeni Medya ve İletişim Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri de hazır bulundu.

Meslek Buluşmaları, Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nden Öğr. Gör. Ceyda Tetik ve Dr. Öğr. Üyesi Banu Sayar’ın açılış konuşmalarıyla başladı. İkinci sınıf öğrencilerinden Emirhan Bukan'ın sunuculuğunu gerçekleştirdiği etkinliğin moderatörlüğünü ise Dr. Öğr. Üyesi Tahsin Eren Sayar yaptı. 

“Teori ve Uygulama Birlikteliği Çok Önemli”

Meslek Buluşmaları'nda öğrencilerle buluşan ilk isim olan Görüntü Yönetmeni İlker Özkap oldu. Mesleki deneyimleri ve kariyer yolculuğu hakkında bilgi vererek sözlerine başlayan Özkap, “İletişim eğitimde teori ve uygulama birlikteliği çok önemli. Bu nedenle özellikle yaz stajlarınızı ve boş zamanlarınızı sektörde geçirmeniz gerekiyor” diye konuştu. Öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Özkap’a katılım belgesi Öğr. Gör. Ceyda Tetik tarafından takdim edildi.

Meslek Buluşmaları, TBMM Televizyonu Haber Montajcısı Elif Tuğçe Aba’nın konuşmasıyla devam etti. Montaj alanındaki deneyimlerini öğrencilerle paylaşan Aba, cesaretle kurumlarla iletişim kurulması gerektiğini vurgulayarak, “Staj ve iş başvurusu için çekinmeden kurumların kapılarını çalın, işi öğrenmek istediğinizi ısrarla belirtin ve asla vazgeçmeyin” dedi. Elif Tuğçe Aba öğrencilerden gelen soruları yanıtladıktan sonra katılım belgesini Doç. Dr. Yavuz Küçükalkan’dan aldı.

Meslek buluşmalarının son konuğu olan Lobee Media Müşteri İlişkiler Direktörü Yunus Aydoğan ise marka ve ajans arasındaki dengeleri ve medya planlama süreçleri hakkında bilgi verdi. Sektör dinamikleri ve kriz iletişimi hakkında da açıklamalarda bulunan Aydoğan’a katılım belgesi Dr. Öğr. Üyesi Tahsin Eren Sayar tarafından takdim edildi.

Meryem Ekin, Ceyda Ayık, Seda Başaran, Dilara Bozkurt