Fakültemizin Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleşti

Yalova Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Akademik Kurul Toplantısı 01.10.2022 tarihinde gerçekleşti.

Yalova Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nin 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Akademik Kurul Toplantısı, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Vefik Arıca ve Prof. Dr. Hamit Er’in katılımıyla gerçekleşti. MYO Konferans Salonu’nda düzenlenen Akademik Kurul Toplantısı’nda İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Güngör başta olmak üzere dekan yardımcısı, fakülte sekreteri, bölüm başkanları ve akademik personel hazır bulundu.

Bölümler Tanıtım Sunumları Gerçekleştirdi

Dekan Prof. Dr. Fethi Güngör’ün selamlama konuşmasıyla başlayan Akademik Kurul Toplantısı, Psikoloji, Tarih, Yeni Medya ve İletişim ile Sosyal Hizmet bölüm başkanlarının tanıtım sunumları ile devam etti. İlk olarak söz alan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sinem Baltacı, Psikoloji bölümünün en çok tercih edilen bölümlerden biri olduğuna dikkat çekti. Daha sonra söz alan Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. Muhammed Ceyhan sunumunda Tarih bölümünün faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Gökhan Genel ise bölüm tanıtımının yanı sıra öğrencilerin taleplerini de dile getirdi. Son olarak söz alan Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Abay ise Sosyal Hizmet’in Yalova Üniversitesi’nin en köklü bölümlerinden biri olduğuna vurgu yaparak lisansüstü eğitim ağırlıklı bir bölüm olmayı hedeflediklerini söyledi.

“Eksiklerimizi Gidermeye Çalışıyoruz”

Tanıtım sunumlarının ardından konuşmasına başlayan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, “Fiziki altyapıyı ve nitelikli akademik kadroyu oluşturmadan açılan bölümler ve birimler hem akademik kadroda hem de öğrencilerde motivasyon ve hayal kırıklığına yol açıyor. Bu nedenle akademik kadro ve fiziki altyapı eksikliklerimizi gidermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Psikoloji Bölümü Merkez Kampüs’e Taşınıyor

Tüm fakültelerin Merkez Kampüs’e taşınmasını hedeflediklerini belirten Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ilk olarak İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi bünyesindeki Psikoloji bölümünün Merkez Kampüs’e taşınacağını söyledi. Disiplinler arası çalışmaya önem verdiklerini de belirten Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, “Birimlerimizi birlik ve beraberlik içerisinde güzel projeler yapabilecek hale getirmemiz lazım. Bu anlamda bölümler arasındaki iş birlikleri ile yapılacak tüm faaliyetleri destekliyoruz. Kongre Merkezi binamız tamamlandığında akademik faaliyetlerimiz daha aktif hale gelecek” dedi.