Fakültemizde Oryantasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

Yalova Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’ne yeni kayıt yaptıran birinci sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon toplantısı 06.10.2022 tarihinde gerçekleştirildi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği oryantasyon toplantısı, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Güngör başta olmak üzere dekan yardımcıları, bölüm başkanları, fakülte sekreteri, daire başkanları ve öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. MYO Konferans Salonu’nda düzenlenen oryantasyon toplantısı Dekan Güngör’ün açılış konuşması ile başladı.

“Bir Ömür İnsanlığa Hizmet Edeceksiniz”

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’ne yerleşen öğrencileri tebrik ederek konuşmasına başlayan Dekan Prof. Dr. Fethi Güngör, “Fakültemizin dört bölümünün bir araya geldiği ilk toplu buluşmamızı gerçekleştiriyoruz. ‘İnsan’ ve ‘toplum’ gibi son derece iki önemli unsuru bünyesinde barındıran bir fakültenin mensuplarıyız. Sizler mezun olduktan sonra bir ömür bütün insanlığa kendi branşınızda hizmet edeceksiniz. Hepinizi bu önü açık bölümleri seçtiğiniz için yürekten tebrik ediyorum. İleride kendi entelektüel şahsiyet gelişiminizi tamamlayarak topluma ve insanlığa katkı sağlayabilmek için son derece uygun bölümler seçtiniz. Dört yıl sonra başarı ile mezun olmanızı temenni ediyorum” diye konuştu.

“Siz Mutluysanız Biz Mutluyuz”

Daha sonra söz alan Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu ise “İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültemizin tüm öğrencilerini yaptıkları doğru seçimden dolayı tebrik ederim. Ailemize hoş geldiniz. Şu anda hepimizin cebindeki kimlik kartı aynı. Gerçekten bir aileyiz. Aynı kimliğe sahibiz. Bugünden itibaren dışarıdaki Yalova halkı, staj yaptığınız yerler, aileniz ve tüm çevreniz size bakarak Yalova Üniversitesi’ni değerlendirecek. Biz yönetim olarak öğrencilerin çıkarları için canla başla çalışıyoruz. Sizler de yetişkin bireyler olarak kendinizin farkında olun. Siz başarılı olursanız en çok sevinecek olan kişiler anne ve babanızdan sonra biziz. Siz mutluysanız biz mutluyuz. Geldiğinizden çok daha mutlu ve iyi ki tercih etmişim diyerek gitmenizi temenni ederim” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından oryantasyon programına ilişkin sunumlara geçildi. İlk olarak söz alan Öğrenci İşleri Daire Başkanı Rasim Çetik, Öğrenci Bilgi Sistemi (UBS) hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı. Daha sonra akademik takvim, ders seçme ve kayıt yenileme, akademik danışman, ders muafiyeti, derslere devamlılık, bağıl değerlendirme sistemi (ders geçme kriterleri), yatay geçiş, çift anadal, öğrenci disiplin ve eğitim-öğretim yönetmeliklerini anlatan Rasim Çetik, öğrenci değişim programları hakkında da bilgilendirmede bulunarak sözlerini noktaladı.

Son olarak söz alan Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Yalçın Tokay ise ders dışı faaliyetler, öğrenci yaşam merkezi, barınma hizmetleri, sağlık hizmetleri, beslenme hizmetleri, merkez kantin, öğrenci yemekhanesi, yemek bursu, kısmi zamanlı çalışma imkânı, bankacılık hizmetleri, sportif ve kültürel imkânlar, YUNİFEST, öğrenci kulüpleri ve üniversitenin sosyal medya hesaplarını hakkında bilgi verdi.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Oryantasyon Toplantısı, bölüm başkanlarının kısa sunumlarıyla sona erdi.