Yalova Üniversitesi    itbf@yalova.edu.tr 0(226) 815 66 33

2. İletişim Zirvesi Öğrencilerin Katılımıyla Gerçekleşti

Yalova Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü ile İletişim Kulübü tarafından ikincisi düzenlenen “İletişim Zirvesi”, sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla Mehmet Okul Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Zirveye, Yalova Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kaplan, Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Gökhan Genel, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Zirvede Dublaj Sanatçısı Ahmet Cihat Sancar, Acun Medya Akademi Eğitmeni Burhan Yeşil, Yönetmen ve Yapımcı Mustafa Özer, Nesine TV Sunucusu ve Kadir Has Üniversitesi Spor Çalışmaları Merkezi’nden Merve Dündar ve Yalova Basın Birliği Başkanı Cem Mete Okur konuşmacı olarak yer aldı.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kaplan’ın konuşmasıyla başlayan etkinlikte Kaplan, herkes için verimli bir etkinlik olmasını istediğini dile getirdi.

Zirvede öğrencilerle buluşan ilk isim Seslendirme Sanatçısı Ahmet Cihat Sancar, dublajda dilin önemine dikkat çekerek, "Elimizden geldikçe Türkçemize sahip çıkma motivasyonuyla bu işi yapıyorum” dedi. Öğrencilerin sorularına ilgiyle cevap veren Sancar’ katılım belgesi, Dekan Prof. Dr. Hasan Kaplan tarafından takdim edildi.

İletişim Zirvesi, Nesine TV Sunucusu ve Kadir Has Üniversitesi Spor Çalışmaları Merkezi’nden Merve Dundar'ın konuşmasıyla devam etti. Kurumsal hayat ve iş deneyimlerini paylaşarak öğrencilerin sorularını yanıtlayan Dundar'a, bölüm başkanı Prof. Dr. Mehmet Gökhan Genel tarafından katılım belgesi takdim edildi.

Sosyal medya danışmanı Burhan Yeşil, marka oluşturma süreci hakkında bilgiler vererek öğrencilerin sorularını yanıtladı. Katılım belgesi, İletişim Kulübü Danışmanı Doç. Dr. Esra Çizmeci tarafından sunuldu.

İletişim Zirvesi'nin dördüncü konuşmacısı ise Yönetmen ve Yapımcı Mustafa Özer oldu. Özer sinema sektörüne dair bilgiler sunarken, öğrencilerin sorularını da cevapladı. Özer'e, Doç. Dr. Yavuz Küçükalkan tarafından katılım belgesi sunuldu.

Zirvenin son konuğu olan Yalova Basın Birliği Başkanı Cem Mete Okur, deneyimlerini aktardı. "Sosyal medya sebebiyle emeklerimiz heba edilebiliyor" diyen Okur, öğrencilerin sorularını cevapladıktan sonra katılım belgesini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Külekçi’den aldı.

Meryem Ekin - Ceyda Ayık / Yeni Medya ve İletişim Bölüm Öğrencileri